Selvevalueringssystem til kompetencevurdering
Professionshøjskolen Absalon
selvevalueringssystem abasalon
Udfordringen
Professionshøjskolen Absalon har brug for at kende de MOOC-studerendes kompetencer så præcist så muligt før de påbegynder videreuddannelse. Og derfor er der i samarbejde med Centic blevet udviklet en fleksibel selvevalueringsløsning, hvor de studerendes forudsætninger fastlægges hurtigt og præcist.

Løsningen

De studerendes forudsætninger

Professionshøjskolen Absalon er en professionshøjskole med ambitioner om at skabe et skræddersyet uddannelsesforløb til hver MOOC-studerende på videreuddannelsen. Et uddannelsesforløb der tager udgangspunkt i den enkeltes erfaringer og viden, og hvor målet er personaliseret læring og en individuel plan for, hvad den enkelte skal arbejde med.
En specialudviklet løsning var det bedste valg

Professionshøjskolen Absalon begyndte at afsøge markedet for standardløsninger, der kunne kompetenceafklare de nye studerende, og det viste sig at der ikke rigtig fandtes nogen løsninger, der indeholdt al den funktionalitet, som man havde brug for, for at kunne skabe tilstrækkeligt overblik over de studerendes aktuelle viden og kompetencer.

Derfor blev valget at få udviklet en ny løsning, der var fokuseret på de forhold, der er afgørende for at en professionshøjskole kan afklare de videreuddannelsesstuderendes kompetencer på en relevant måde. Professionshøjskolen Absalon kontaktede en række mulige leverandører som gav deres bud på en løsning, og valget faldt på Centic, der både var konkurrencedygtige på prisen og som havde mulighed for at levere inden for den ret stramme deadline, der var på projektet.

Resultatet

Første version af kompetenceafklaringsløsningen blev udviklet i et tæt forløb i slutningen af 2014 og starten af 2015. Centic leverede hurtigt den første version til evaluering hos kunden, og Professionshøjskolen Absalon var hurtige til at teste og komme med feedback, så efter lidt over en måned var der udviklet en løsning, der levede op til de grundliggende behov, og som kunne bruges til at afklare de kommende studerende, der skulle i gang efter sommerferien.

Efter løsningen havde været i brug i foråret 2015, evaluerede Professionshøjskolen Absalon på funktionaliteten, og fordi det var Professionshøjskolen Absalon’s egen software og fordi den var designet med henblik på at kunne tilpasses, var det ligetil at lægge ny funktionalitet på og at tilpasse til nogle nye faktorer der kom udefra. Og i foråret 2016 blev der så udviklet en version 2 af løsningen.

Generelt har løsningen gjort det muligt for Professionshøjskolen Absalon at afklare de studerendes kompetencer bedre end før løsningen blev udviklet. Og medarbejderen er godt tilfredse med løsningens funktionalitet, ligesom de nye studerende bruger systemet som de skal og med lav fejlrate.

Den tekniske løsning

Webapplikationen er udviklet i standard open source webteknologi, hvor både administration og studerende tilgår løsningen via en browser. Brugerfladen er opbygget via Bootstrap og systemets grafer via Chart.js – begge standard JavaScript (HTML5) komponenter, der giver stor sikkerhed for at brugerfladen fungerer fejlfrit og ens på tværs af browsere, typer af enheder og skærmstørrelser.

Adgang til løsningen foregår for alle brugere via Absalon’s Single Sign On-system, der gør at brugere kun oprettes en gang (i Active Directory) og så har studerende mm. adgang til en række systemer på en gang.

Udtalelse fra kunde

“Vi er meget tilfredse med den løsning som vi har udviklet sammen med Centic. Det har været en rigtig god proces, og det har givet og nogle gode muligheder fremadrettet.”

Michael Jungfalk

Digitaliseringschef, Professionshøjskolen Absalon

Eksempler på andre løsninger vi har lavet
Centic som udviklingspartner
Centic har udviklet softwareløsninger til private og offentlige virksomheder siden 2008.