Udvikling af logistiksystem og mobilapps
Aramark Offshore
udvikling af logistiksystem til aramak
Udfordringen
Aramark Denmark leverer cateringydelser til hotelplatforme i Nordsøen. Medarbejderne er bl.a kokke og bagere, og der arbejdes i hold på 2-4 uger med transport til og fra arbejdsstedet i helikopter. Den specielle organisering af arbejdet har gjort at Aramark ikke har kunne bruge en standardløsning. De anvender derfor en skræddersyet løsning lavet af Centic. Løsningen omfatter mobilapplikationer til medarbejderne.

Løsningen

Fra Excel til tidsvarende logistikløsning

Den danske afdeling af den amerikanske koncern Aramark har i alt 250 medarbejdere ansat offshore. Styringen af bemandingsplaner, kurser, flyvninger mm. foregik tidligere i en lang række Excel-dokumenter. Dette var en udfordring, fordi det hele var bundet op på en enkelt medarbejder. Og de løbende ændringer i informationerne ikke kom videre i systemet af sig selv. De skulle klares pr. telefon.

Det manuelle arbejde er nu reduceret voldsomt. Og kommunikationen mellem administrationen i Esbjerg og medarbejderne er blevet meget bedre efter indførslen af den nye løsning.

Intranet og mobilapplikationer
Den udviklede løsning er dels en webapplikation (intranettet), som anvendes af både administrationen og de almindelige medarbejdere med forskellige adgange, men også mobilapps til medarbejderne. De almindelige medarbejdere bliver igennem løsningen adviseret om flyvninger, som de skal bekræfte. Medarbejderne skal også indrapportere transport via bil eller tog, opdatere deres nødkontaktpersoner. Og endelig har hver medarbejder sin log over kommunikation med administrationen.

Resultatet

Før logistiksystemet blev taget i brug, var der en omfattende, mest telefonisk, kommunikation mellem medarbejderne og administrationen omkring bemandingsplaner, flyvninger, fornyelse af kurser og meget andet. Men nu ligger alt dette i den nye it-løsning. Og fra at skulle kæmpe med administrative arbejdsgange kan Aramarks administration nu fokusere på udviklende HR-arbejde i stedet.

Medarbejderne har taget rigtig godt imod løsningen – ikke mindst at der er mulighed for at bruge mobilapps, som er lette at bruge for personer, der ikke er så vant til mere traditionel it, og som har et arbejde og en livsstil, hvor man er meget på farten.

Den tekniske løsning
Webapplikationen er udviklet i standard open source webteknologi. Både administration og medarbejdere kan tilgå den på alle platforme med almindeligt brugernavn og password. Mobilapps installeres fra App Store eller Google Play og kræver samme login. Det er kun medarbejderdelen, der kan bruges som app. Der bruges standard brugerflade, som er det brugerne er mest vant til.

Udtalelse fra kunde

“Det intranet som Centic har udviklet sammen med os, har givet os en meget mere effektiv logistik i vores leverance af cateringydelser i Nordsøen. Og det at der er apps til medarbejderne er super godt, fordi det er mennesker der er meget på farten, og appsene er nemme at bruge.”

Morten Juul Andersen

Director of Operations Northern Europe, Aramark Denmark

Eksempler på andre løsninger vi har lavet
Centic som udviklingspartner
Centic har udviklet softwareløsninger til private og offentlige virksomheder siden 2008.