System til digitale fragtbreve
LGT Logistics
digitale fragtbreve
Udfordringen
LGT Logistics er specialister i at transportere møbler fra producenterne til møbelhusene. Dette arbejde blev tidligere understøttet af printede fragtbreve, som både var chaufførens plan og kundens information om leverancen. Men LGT Logistics ønskede at digitalisere denne proces for at reducere arbejdsgange. Samtidig ville virksomheden gerne have status på leveringerne i realtid.

Track and Trace og Proof of Delivery

I begyndelsen af 2014 fornyede Centic frontenden på LGT Logistics Track and Trace løsning. Og da dette blev løst tilfredsstillende lavede LGT og Centic en aftale om udvikling af en Android app til digitale fragtbreve. 

Løsningen skulle være en Proof of Delivery (POD) løsning, hvor modtagerne skulle kvittere på en mobil enhed. Og den skulle erstatte de papirbaserede fragtbreve, som LGT havde brugt i mange år. LGT Logistics ønskede at udvikle deres egen løsning til digitale fragtbreve i stedet for at købe en standardløsning, for at have frihed til at kunne tilpasse løsningen specifikt til type af logistik som virksomheden arbejder med. Man kunne også selv vælge hvilke enheder der skulle anvendes. Endelig kan en standardløsning med tilpasninger let blive dyrere end en egenudviklet løsning – ikke mindst, når den skal opgraderes.

Løsningen

En tur for en chauffør hos LGT Logistics tager typisk nogle dage. Chaufføren møder ind om morgen til en lastbil der er pakket til turen.

Tidligere fik chaufføren en stak papir, der ikke måtte blive væk. Nu skal han logge ind på en Android enhed, og så ligger turen der. Turens enkelte dele er forud her for disponeret i Navision og overføres herfra til POD-løsningen.

Når chaufføren når sit første stop, så registreres hver kolli gennem scanning og modtager kvitterer for at leverancen ved at skrive på skærmen. Ved skader og mangler kan dette også registres. Og chaufføren kan tage billeder af skader og skrive en kommentar eller indtale en besked. Dette gentages ved hvert leveringssted.

Hvis der er dækning for mobil data, så sendes status inkl. billeder og lydfiler til serveren. Og her har LGT Logistics så status på leverancerne i Navision og i Track & Trace-løsningen. Hvis chaufføren kører i Norge eller andre steder med dårlig mobildækning, så lægges informationerne i kø i Android appen, og sendes når der igen er dækning. Mobilapplikationen sender også GPS positioner til serveren, sådan at LGT Logistics har en præcis status, hvis kunder spørger til leverancer.

Resultatet

Løsningen består dels af en native Android app, som er udviklet i Java. Applikationen ligger ikke på Google Play, men installeres direkte på enhederne af LGT Logistics.

Mobilapplikationen kommunikerer ikke direkte med Navision men med et mellemlag, som også håndterer logning af uregelmæssigheder mm. Dette gør bl.a at der ikke har været brug for tilpasninger i Navision og at det er muligt at opgradere eller udskifte ERP-systemet uden større konsekvenser for POD-løsningen. LGT Logistics har valgt at indkøbe et antal ens Android enheder ind, som egner sig til at blive brugt i transportbranchen og som har et scanningsmodul monteret, men applikationen kan også bruges via almindelige Android telefoner fra Samsung mm. Derfor er løsningen også fleksibel fremadrettet.

Udtalelse fra kunde

“Den løsning som vi har udviklet med Centic giver os frihed i forhold til valg af hardware, og når vi har vores egen løsning, skal vi ikke betale dyre licenser pr. enhed.”

Jacob Skovby

CIO, LGT Logistics A/S

Eksempler på andre løsninger vi har lavet
Centic som udviklingspartner
Centic har udviklet softwareløsninger til private og offentlige virksomheder siden 2008.